Examen

 


Examen

Machtig je rijschool met DigiD

Voordat de rijschool voor jou een tussentijdse toets of het praktijkexamen kan aanvragen dien je hiervoor een machtiging af te geven. Dit is tegenwoordig voor alle categorieën verplicht.

Deze machtiging geef je af aan het CBR.

Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. DigiD js jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander. In de downloads staat precies wat je moet doen om je rijschool te machtigen.

De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Ons rijschoolnummer is 0426k1. Dit nummer heb je straks nodig.

DigiD

Heb je nog geen DigiD, vraag deze dan aan op de DigiD-website. Houd in dat geval rekening met een aanvraagtijd van 5 werkdagen. Info www.digid.nl

In de downloads staan ook de examenvoorwaarden, toelatingseisen enz.

Reservering

Je autorijschool of motorrijschool verzorgt de aanvraag van het praktijkexamen. Die kan daarbij rekening houden met de dagen waarop je geen examen kunt doen, bijvoorbeeld door schoolexamens of vakantie. Bij de meeste rijscholen kun je, in overleg met je instructeur, zelf je ideale tijdstip van afrijden bepalen.

Bij de examenaanvraag hoort ook een gezondheidsverklaring. Dit is een formulier over je gezondheid. Dit formulier kun je ook aanvragen op mijn.cbr.nl.

Rijschool Severijn Groningen


Geslaagden